lunes, 7 de marzo de 2011

Fer un petó al cul de la lleona

El cul més petonejat de Girona, el cul de la lleona, situat de la plaça de Sant Feliu. Quina estranya tradició això de petonejar un cul, que està situat a uns tres metres d'alçada!
Tot i viure a Girona, no m'havia preguntat mai el perquè d'aquesta tradició, i vaig decidir investigar. Resulta que aquesta columna se situava al número 19 del mateix carrer, i posteriorment la van posar al lloc actual. Inicialment, van catalogar que l'animal de la columna era un mono, pel seu caràcter d'agafar-se a la columna. Més tard, van veure que es tractava d'una lleona, amb un culet molt mono.

Es diu que no es bon gironí, el que no ha fet un petó al cul de la lleona, i aixó engresca a molts turistes a fer-ho. Fins i tot n'hi ha alguns que es confonen de cul, i pugen a l'estatua equivocada, i et trobes al diari titulars com "La policia troba un grup de turistes enfilats al Lleó del Mercat; s'havien equivocat i pensaven que eren a la figura de la Lleona".

Parlant d'anècdotes, cal recordar que l'Ajuntament de Girona va recomanar no fer el petó a la lleona durant la temporada en què la grip A es va convertir en protagonista de tot. Es va retirar l'escaló necessàri per arribar al culet.





10 comentarios:

  1. Molt bona la ressenya! Tot i que m'agradaria veure com coi van pujar al lleó de la plaça... xDDD no en tenia ni idea!

    ResponderEliminar
  2. Seré gironina les pròximes 3 vides! jajaja
    Molt interessant saber el per què de les coses, així com interessant és conèixer el nostre passat.

    ResponderEliminar
  3. jajajaj ia men recordo d'allo dels turistes q van pujar al lleo xddd io tambe sere bona gironina per sempre mes de les vegades que ja hi he pujat...:)

    ResponderEliminar
  4. Es tracta d'una reproducció exacta molt ben feta per Prefay, empresa de Fornells de la Selva. Si voleu veure l'originial, es troba al Museu d’Art.

    ResponderEliminar
  5. aneuvus a la merda fills de puta

    ResponderEliminar
  6. vols que dar amb mi guapa soc lesviana

    ResponderEliminar
  7. creo que el pedestal para poder llegar a besar el culo de la leona ya no lo han vuelto a poner verdad??? habrá que dar el beso con la mano y saltar jajaja

    ResponderEliminar
  8. a tu si que et feina un peto al cul reina, quin culet ;)

    ResponderEliminar