lunes, 28 de febrero de 2011

Trobar el plànol de París a les voltes de les Rambla

Des dels inicis de les civilitzacions sedentàries, s'han creat poblacions ben localitzades, la qual cosa significava que estiguessin en una zona propera a un riu o a la costa, i que també hi hagués una bona terra i vegetació. La supervivència dels habitants que regien en aquella zona, havien de saber on caçar i recol·lectar, i tenir sort perquè les pluges fossin constants en la mesura necessària.

La població de Gerunda, coneguda avui com Girona, és una de les ciutats que s'ha format per aquest criteri bàsic: quatre rius, i diverses muntanyes properes, i la seva distància tant amb el mar com amb els Pirineus és bastant reduïda. Una situtació ideal, que res té a envejar amb altres ciutats europees. 

París, la capital francesa i idealitzada de l'amour, comparteix aquests trets amb la nostra ciutat. No només aixó, sinó que els seus caràcters europeus, i les seves relacions amb el món bohèmi són similars. El Barri Vell de Girona recorda els carrers infinits del cor de París. Sota les voltes de la Rambla trobem aquest mapa dibuixat d'aquesta ciutat, convertint Girona en una ciutat més cosmopolita, amb bones relacions amb ciutats veïnes, a les quals res hi tenim a envejar.



3 comentarios:

  1. Ja saps que París és una de les meves debilitats i no saps com m'agrada tenir aquesta petita part de la cité de l'amour a la meva estimada Girona.
    Je t'aime!

    ResponderEliminar
  2. Ostres que xulo Paula! I quines col·laboradores! Ja aniré passant pel blog que és molt interessant! Ah, i quan quedem amb la Carla li demanaré que em porti a la placeta tant petita que no recordo com es diu!
    Fins aviat!

    ResponderEliminar
  3. ...i descobrir que París no és lo que era...! :)


    o que el planol és un pel subjectiu...haha

    ResponderEliminar