miércoles, 23 de febrero de 2011

Descobrir la plaça més petita d’Europa

La plaça més petita d'Europa, anomenada la Plaça dels Raïms, s'amaga al cor del Barri Vell de Girona. Avui m'he disposat a visitar-la amb dues amigues, i tot i que la plaça no amaga cap secret en sí, a part dels pocs metres quadrats que té, hem tingut una grata sorpresa.

Quan ja marxavem, una dona gran ens ha dit si erem catalanes, i hem començat a parlar amb ella amb tota confiança. Ens ha ensenyat que la plaça té una sortida a la Rambla just al costat d'una botiga de sabates, i que està dissenyada pels enamorats que es feien visites d'amagat. 

Un cop hem arribat a la Rambla per la porta "dels enamorats", la senyora Veva ens ha començat a parlar molt amablement, i fins i tot ens ha dit que la passem a veure algun dia, deixant-nos la seva targeta. Per si hi ha algú encuriosit, està jubilada i es dedica a arreclar peces de roba. Hem trobat una segona àvia que ja ens volia arreclar les jaquetes! 




9 comentarios:

  1. Molt simpàtica la senyora Veva! Cada dia es descobreixen coses noves, i sort que encara hi ha gent gran disposada a explicar velles històries com la dels enamorats que festejaven en el carreró amagat.

    ResponderEliminar
  2. Quants secrets que han de guardar les parets d'aquesta diminuta placeta...!

    Felicitats pel blog, coses com aquesta fan que sigui tot un orgull ser de Girona :)

    ResponderEliminar
  3. Gràcies Gina! Espero que segueixis el blog i comentis el que més t'agradi :)

    ResponderEliminar
  4. Soc veí d'aquesta plaça(i de la Sra. Veva, es clar) Hi visc de tota la vida i sóc propietari de l'edifici que dius, que te una porta a la plaça, una altra a l'Argenteria (que no a la Rambla) i una altra al carrer de la Cort Reial.

    Antigament la plaça del raïm era un carrer que arribava fins els quatre cantons. Les cròniques medievals parlen de que hi podien passar carros. Al llarg dels anys es va anar tancant pels veïns, que se'n varen apropiar. Els meus avantpassats devien ser els darrers a fer-ho.

    Joaquim.

    ResponderEliminar
  5. Gràcies per la teva aportació! Aprendre coses sempre és bo! Espero que segueixis el bloc i aportis el teu gra de sorra sempre que vulguis!

    ResponderEliminar
  6. Jo estat en varies ocasions,
    i trobo que la foto no me la recorda axis,
    potser que estigui feta
    des de un angulat que hauré
    de anar a descubrir.
    Petita si que ho es,
    arraconada també.

    Maca Girona oi!!.

    ResponderEliminar
  7. cuantes fumades a aquesta petita plaza gironina..ara visc a giorna m'ha fet molta ilusio..

    ResponderEliminar
  8. Sens dubte Girona és una ciutat cultural amb molta història, ideal per a realitzar una escapada de cap de setmana. Allotjar-se a l'hotel Ciutat de Girona pot ser una bona opció, situat al centre emblemàtic de la ciutat. Salutacions.

    ResponderEliminar